[:nl]

Graag wil ik iets betekenen voor personen die het moeilijk hebben om als ‘single’ verder door het leven te gaan.

Ik merk dat heel wat mensen die alleen komen te staan na een scheiding of het overlijden van een partner mij het volgende vragen:

  • Hoe doe jij dit allemaal zo alleen?
  • Jij weet je altijd bezig te houden, ik wou dat ik dit ook kan maar ja alleen is maar alleen
  • En jij durft alleen ergens binnengaan? op reis gaan?

Zelf ben ik al jarenlang single met af en toe een interessante of boeiende relatie die soms kort of lang duurt. Het kan pijn doen na het einde van een relatie of verlies van een partner. Dikwijls had ik het gevoel dat mijn hart letterlijk bloedde van verdriet. Maar je pakt je toch weer op en gaat door.

Relaties zoals liefdes en vriendschappen draaien gewoon rond netwerken, contacten leggen, naar buiten komen, nieuwe uitdagingen aangaan. Dit kan uiteraard in het begin wat extra energie vergen. En de drempel zal de eerste keren dat je iets nieuws gaat ondernemen zeker niet laag zijn. Maar eens de eerste kleine stap gezet, dan ben je vertrokken! En wachten je allerlei nieuwe avonturen en uitdagingen, zoals nieuwe vrienden en mogelijk een nieuwe relatie: dat wil je toch niet missen?!

Gelukkiger als single
Jouw prins of prinses op het witte paard is niet voorbijgekomen of uit het zadel gevallen? Single en unhappy slaat op jou? Zonde!

Mijn Nederlandse collega Judith Niekel-Sjoerds https://www.jnscoaching.nl/wie-ben-ik/ en ik hebben hier een actieplan voor opgezet. De ideale partner kunnen we je niet garanderen. Hoe jij gelukkiger met jezelf en met anderen kan worden, daar kunnen we wel wat voor je in betekenen.

We doen dit vanuit de Positive Emotions Psychology, vaak afgekort tot PEP. We pakken het single zijn aan vanuit dezelfde afkorting, maar die staat bij ons voor Prepare – Engage – Partnering. In het Nederlands hebben we hier Pret vooraf – En … actie! – Partnerjacht voor bedacht. Want je moet bij ons als single echt aan de bak! We doen dit met compassie, humor, en waar nodig, provocatief.

We zijn bezig een boek af te ronden vol praktische tips en oefeningen, (fun) feitjes en wetenswaardigheden om singles te ondersteunen bij het daten van nu. Met uiteraard veel ervaringsverhalen, inclusief die van onszelf. Want single zijn we allemaal wel eens, of meerdere keren. En we vinden ook dat je als single dit prima zelf kunt ondernemen. Dit onder het mom: Er zit veel vis in de zee. We leren je liever zelf vette vissen binnen te halen dan dat we je ze op een mooi bord aanreiken. Maar we helpen je uiteraard ook graag persoonlijk goed te leren vissen.

Benieuwd geworden? Meld je aan voor onze PEP LOVE coaching of stuur ons een berichtje om het boek alvast te reserveren. Dan sturen we je bericht als het uitkomt en hoe je het boek kan bestellen.[:]