Over mij

Nancy Gheysens

Na meer dan 20 jaar werkzaam geweest te zijn in  de Pharmaceutische industrie heb ik besloten om aan een carrièrewending te doen. Gepassioneerd door de stroming van de positieve psychologie heb ik gekozen om via Open Universiteit een Master in Levenslooppsychologie af te ronden.

Wat is Levensloopspsychologie?

Levenslooppsychologie leidt tot het optimaal begeleiden van mensen in alle levensfasen. Geïnspireerd door de positieve psychologie ligt de nadruk op het bevorderen van welzijn en zelfrealisatie. Vanuit een positieve kijk op de menselijke ontwikkeling wordt gekeken naar wat bijdraagt aan het welbevinden, het optimaal functioneren van het individu en wordt daarbij uitgegaan van de eigen kracht, eigen capaciteit en veerkracht van het individu.

Hiermee wil ik aan de slag en mijn passie overzetten om anderen te inspireren.

Opleidingen & Activiteiten

 

Juli 2018:
The science of Wellbeing, Yale University, Prof. Laurie Santos, coursera.com

Mei 2018:
Mede-oprichter LifeMe, Lifestyle as Medicine.

LifeMe vzw levert diensten aan zowel patiënten als onderzoeksinstellingen en bedrijven rond het promoten van een gezonde levensstijl maar ook actieve coaching en wetenschappelijk onderzoek.
Meer info: LifeMe.be

Juni 2017:
Certificaat: Introductie bioneurofeedback opleiding door Dr. W. Vanden Bergh en Mevr N. Vandeweghe (ABZ: Associatie voor Biofeedback en zelfregulatie)

Mei 2016:
Vrijwillig medewerker Vrije universiteit Brussel (VUB)
Public Health: Mental Health & Wellbeing (MENT)

Juni 2015:
Introduction in Positive Psychology, University of North Carolina United States.  coursera.com – Psychologist Barbara Fredrickson, Ph.D.

November 2010 – Februari 2018:
Master in Levenslooppsychologie – Open Universiteit, Nederland
Afstudeerscriptie: De relatie tussen terreur, sociale steun, positieve geestelijke gezondheid en posttraumatische groei.